top of page
Szerző képeTamás Oskó

"Nyeregben Szabadság" - A mozgás és a lovak társaságának terápiás hatása

Amikor a "Nyeregben Szabadság" filozófiájára felfigyeltem, szembesültem, hogy a lovak társasága és a mozgás terápiás hatása nem csupán mellékes előnyök, hanem alapvető elemek, amelyek mélyen beágyazódnak életünk szövetébe. Ez rögtön magyarázat, hogy hogyan is válik a lovaglás és a természet közelsége gyógyítóvá a lélek számára, különösen a konfliktusok és stresszhelyzetek vonatkozásában.



A természet ölelésében, a lovak hátán ülve megtapasztaljuk a világ egy másik arcát. Az erdő mély útjain, ahol a fák lombkoronái között a napfény játékosan tör át, vagy a hajnali köd által elvarázsolt réteken átvezető túrákon, a természet és a lovak közelsége egyfajta nyugalmat és tisztaságot kölcsönöz gondolatainknak.A lovaglás, mint mozgásforma, nem csak a testet formálja, hanem a lelket is építi. A ló és lovas közötti összhang kialakítása, a közös ritmus megtalálása egy olyan belső egyensúlyra tanít, ami átültethető a mindennapi életünkbe is. A konfliktusok kezelése, a stressz leküzdése már nem tűnik olyan megoldhatatlannak, amikor megtanulunk együtt lélegezni egy külső entitással, helyzettel...




Mindez az ösztönös bizalom és megértés mintapéldája...Ez emlékeztet arra, hogy a lovak társaságában töltött idő lehetőség a reflektálásra és a belső csend megtalálására. A ló hátán, a természet lágy ölén átívelő pillanatok, ahol csak a ló lépteinek dobbanása töri meg a csendet, olyan terápiát nyújtanak, amely szavak nélkül érinti meg az embert.A lovaglás fegyelme, következetessége, intuícióinak terápiás hatása túlmutat a fizikai jelenlétén; egyfajta lelki útmutatóvá válik, ami segít feldolgozni az életünkben felmerülő kihívásokat. A konfliktusok és nehézségek, amelyekkel szembenézünk- Azok kevésbé tűnnek ijesztőnek, amikor tudjuk, hogy van egy hely, a természet és a lovak világa, ahol megnyugvást találhatunk, de emelett kegyetlen őszinteséggel is számolhatunk.


Folytatás következik...

32 megtekintés0 hozzászólás

Comments


bottom of page