top of page

Lovardánk,
lovaink...

Lovardánk alapelve a ló természete szerinti tartásmód. Alvó boxaink csak az éjszakai pihenést szolgálják a lovaknak a téli időszakban. Egyébiránt az egyénileg elhelyezett, mintegy 1000 (!) nm fás karám egy egy ló élőhelye önálló dietetikai takarmány

összeállítás valamint természetes alommal ellátva...

A Gidrán Major takarmánya messze földön híres. Az évek alatt a Magyar területek változatos legelőről állítjuk össze a lovaink takarmány igényét, melynek tanácsival szívesen szolgálunk a közép-magyarországi területek lótartóinak is elérhetőségeinken.

Lovaink felhasználása a Magyar lótartás univerzális használatára épül. A csikók előbb vezetve, majd hajtva tanulják az ember barátságát. Később "hátukat adják" szolgálatba, részünkről betartva azt a 6000 éves tant melyet Xenophón fektetett le a Peri hippikés című, a lovaglás művészetéről és a lovasvezér kötelességéről szóló művében. Leírta a lovaglás művészetének ma is érvényben lévő alapeszméit. Xenophón a ló megértésén alapuló idomítást tanította. Tankönyvként használták ezt, ahogy mi is akik lovagolni tanultak,  megtanította azt is, miképp kell a lovas és a ló között bajtársi viszonyt kialakítani.

Képernyőfotó 2022-02-22 - 15.34.14 másolat.png
Képernyőfotó 2022-04-02 - 15.04.31.png
Képernyőfotó 2022-04-02 - 15.05.14.png
Képernyőfotó 2022-04-02 - 15.04.51.png

Az lovakról...

A Gidrán Major a Magyar hagyományos fajták mellett tette le a voksot. A névadó Gidrán ló is ilyen őshonosnak tekintett Magyar ló.

A Majorban nem csak élőben megtekinthetők ezek a fajták, hanem egy bemutató területen minden magyar fajta - Gidrán, Magyar hidegvérű ló, Hucul, Kisbéri félvér, Furioso stb. - története is elolvasható. A Vendégeknek természetesen testközelből is lehetőségük van egy egy lóval barátkozni, különböző lovas szolgáltatásokon keresztül, így mint hintó túra, lóháton való séta, osztály lovaglás vagy akár túrázás is.

A bungalók: A Majorban három bungaló található összesen 12 fő két-két fős szobákban történő elhelyezhetőségével. A bungalókban önálló vizesblokk és egy egy mini konyha is található. A felszereltségét tekintve a full glamping osztálynak megfelelően ágyneművel, törölközőkkel, ingyenes tea és kávé fogyasztással kínáljuk Vendégeinknek, amennyiben rendezvényük jellege azt megkívánja. Az önellátó szolgáltatás kereteiben rendelt - környező több tíz lehetséges ételfutár áll rendelkezésre - vagy a sajátkezűleg készített ingyenes kemencesült vagy szabadtűzi ételek elfogyasztásához és elkészítéséhez minden eszköz - evőeszköz, konyhai eszközök, fűszerek - rendelkezésre állnak külön díj nélkül...

bottom of page